Restaurants, Cafés & Winkels

Toffe restaurants waar je heerlijk kunt eten, ijsjes, koffie drinken op de allerleukste plekken. En natuurlijk de gezellige bruine Brabantse cafés. Eindhoven biedt het allemaal.

Piet Hein Eek winkel, werkplek en restaurant

Piet Hein Eek

Een van Nederlands succesvolste ontwerpers is Piet Hein Eek. Ooit de man van de sloophouten interieurs maar inmiddels wereldwijd herkend en erkend met een divers palet aan ontwerpen en producten. Zelfs Ikea heeft een speciale Piet Hein Eek collectie. Piet Hein zag net als Amvest al in een vroeg stadium de bijzondere kwaliteiten van Strijp R en besloot er zijn bedrijf te vestigen in een voormalig Philips fabriekspand. De 10.000 vierkante meter biedt sindsdien onderdak aan een keur van activiteiten. Naast de werkplaats is er een showroom voor de collectie van de vormgever en een groot restaurant dat met streekproducten de heerlijkste dagverse gerechten serveert.

De Markt in het centrum van Eindhoven

Al tijdens de nederzetting is dit marktplein een belangrijke plaats geweest voor Eindhoven. Met name voor het gezellig samenkomen op één van de vele gezellige terrassen en/of restaurants. In de winter wordt er een ijsbaan gecreëerd. Naast de markt vind je het grote overdekte winkelcentrum ‘de Heuvel Galerie’ en het muziekcentrum Frits Philips.

Philips Fruittuin

Pannenkoeken eten met een schitterend uitzicht over de boomgaard? Dat kan alleen bij De Proeftuin! Het pannenkoekenhuis ligt dicht bij de stad en toch middenin het groen op 5 minuten van onze B&B. De Proeftuin is een modern pannenkoekenhuis, kleurrijk en modern ingericht, een heerlijke plek om te onthaasten en te genieten van pure, (h)eerlijke én betaalbare gerechten.

Vershal het Veem op Strijp-S

Het Veem, de dagelijkse overdekte versmarkt op Strijp-S in Eindhoven. Ruiken, proeven, eten, drinken, kopen en koken. De ondernemers van de Vershal staan klaar om je te helpen en te verrassen met hun passie, gastvrijheid, kennis en natuurlijk smaakvolle producten.