Lokale Evenementen

Eindhoven kent regelmatig unieke evenementen voor jong en oud. Van de traditionele lichtjesroute tot de internationale Dutch Design Week.

Lichtjesroute

Op 18 september 1944 werd Eindhoven bevrijd. Eindhovenaren heetten de soldaten welkom met lampen achter de ramen. Op dat historische feit en moment is de jaarlijkse en dus heel symbolische Lichtjesroute geïnspireerd. Het bestaat uit een 22 kilometer lang traject dat door de stad heen slingert met overal verlichte ornamenten. In z’n geheel of in delen te wandelen, te fietsen of om langs te rijden met de auto. Ieder jaar vanaf 18 september tot en met de tweede zondag in oktober.

Dutch Design Week

Dutch Design Week is een grootschalig en internationaal jaarlijks negendaags (oktober) evenement in Eindhoven waarbij design in allerlei facetten centraal staat. Waar Dutch Design Week in 2002 nog begon met 20 deelnemers, waren dit in 2016 meer dan 400 evenementen verdeeld over 100 locaties, waaraan 2.500 ontwerpers deelnamen.
Internationaal Lichtkunst Festival Eindhoven (GLOW)

Lichtkunstfestival GLOW

GLOW Eindhoven is een gratis lichtkunstfestival in november waarop kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland lichtkunst- en designtoepassingen tonen die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën, zoals computers, sensoren, animaties, maar ook bekendere projectietechnieken.