Culturele Attracties in Eindhoven

Eindhoven heeft veel te bieden op het gebied van kunst, design, natuur en sport. Van theater tot musea en mooie wandel en fietsroutes. Er is altijd iets te zien en doen!

Van Abbemuseum in Eindhoven

Van Abbemuseum

In dit museum voor hedendaagse kunst zijn uiteenlopende werken te zien van onder andere Picasso, Chagall, McCarthy en Lissitzky. Door de internationale diversiteit en uitwisseling van kennis vindt u hier veel inspiratie en prikkelingen om over verschillende onderwerpen na te denken.
Hippe wijk Strijp-S Eindhoven

Strijp-S

Het meest hippe en creatieve deel van Eindhoven is gelegen op het voormalige Philips terrein net buiten het centrum. Oude fabrieken en kantoren doen tegenwoordig dienst als wooncomplex met hippe lofts, als restaurant, als winkel, als hotel, als BMX park of als ontdekfabriek. Daarnaast worden de pleinen en straten gebruikt voor evenementen als de Dutch Design Week, de Feelgood Market en nog heel veel meer. Lekker eten doet u vervolgens in restaurants als Radio Royal of in het Ketelhuis waar ze nog ouderwets vinyl platen draaien.

Stadsbrouwerij Eindhoven

Café 100 Watt, het proeflokaal van de Stadsbrouwerij Eindhoven is dé unieke locatie voor een gezellige middag of avond uit. Midden in het hart van Eindhoven vindt u het proeflokaal in de karakteristieke oude Schellens fabriek.

Sint-Catharinakerk in Eindhoven

St. Catharinakerk

Waarschijnlijk is dit het mooiste rijksmonument van Eindhoven. De rooms-katholieke kerk werd gebouwd in 1861. Het ontwerp kwam van de hand van de architect Pierre Cuypers, die tevens verantwoordelijk is voor onder andere het ontwerp van het Rijksmuseum en Centraal Station van Amsterdam. Zeer bijzonder aan de Sint-Catharinakerk zijn de twee 73 meter tellende torens.
Museum Vincentre Nuenen

Van Gogh Museum Vincentre

In museum Vincentre beleeft u het Nuenen van 1883, toen Vincent hier kwam wonen. U beleeft de dingen zoals hij ze ook beleefde. Met moderne middelen wordt dat een hele ervaring. Niet alleen kijken, maar ook u handen gebruiken! U leert Vincent kennen als mens en u ziet zijn ontwikkeling tot wereldberoemd kunstschilder.

Pre-historisch musem

Beleef zes lang vervlogen tijdperken 13.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige oorlog in het pre Historisch Dorp. Een gezellig dagje uit wordt een heuse tijdreis! U leert alles over het alledaagse leven van vroeger.

Philips museum

Aan de Emmasingel ligt het Philips Museum. Iedere Nederlander weet waarschijnlijk wel dat deze fabrikant voornamelijk bekend is geworden om zijn gloeilampen. Later werd het bedrijf uitgebreid en tegenwoordig zijn zij een belangrijke speler als het gaat om ontwikkelingen in de technologie en het produceren van consumenten-elektronica, medische- en communicatie apparatuur. Tijdens uw bezoek aan dit museum wordt alles helder en duidelijk uitgelegd.

DAF Museum

In het DAF Museum valt u van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden, zal ook de niet- deskundige bezoeker boeien.

Museum Bevrijdende Vleugels

Ga terug naar de tijd van de bevrijding: Ronkende motoren van gevechtsvliegtuigen, heldhaftige piloten en Amerikaanse parachutisten. Bevrijdende Vleugels vertelt het heftige verhaal van – onder meer – de bevrijding van Zuid-Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.